(روی سخن ما با عروس و مادرشوهرانی است که تابع خدا و پیغمبر و عقل و دین هستند.
سخن و دستور اینان برای کسانی که می خواهند پیرو حسادت نفس خویشتن باشند و خواهش های نفسانی خود را بر هر نصیحت و پندی مقدم دارند مانند آب در هاوند کوبیدن است و باد در چنبر دمیدن است)
حکم عقل ودستور دین و سخن انبیا وخردمندان جهان این است که مادری که پسرش را داماد کرده نباید از پسر خویش توقع قبل از دامادی را داشته باشد.پسر قبل از دامادی میبایست تمام کوشش خود را در راه تحصیل رضایت مادر به کار برد ولی بعد از ازدواج دو تکلیف دیگر که اول ارضای تمایلات جنسی خود و همسرش و دوم تحصیل مخارج و تامین نیازهای همسرش است به آن اضافه می شود.
اگر پسر هفته ای یک روز به دیدن مادر می آید مادر راضی باشد و به پسر بگوید"چرا عروسم را نیاوردی؟حالا که تنها آمدی برخیز و نزد همسرت برگرد. او از پدر و مادرش جدا شده و به تو دل بسته او را تنها مگذار و کوشش کن تا درآمد بیشتری داشته باشی و بدون ریا برای خانواده ات خرج کن.آنچه من از شوهرم توقع دارم اکنون عروسم از تو توقع دارد”
واگر مادر داماد شوهر ندارد باید به فکر روزهای شوهرداریش بیفتد که قطعا در آن زمان اینگونه می اندیشیده است.
واماعروس:عروس باید بداند مردی که اکنون غریزه ی جنسی او را اشباع می سازد و مخارج او را تامین می کند و در خوشی و ناخوشی زندگی شریک او گشته دست پرورده ی همین مادرشوهر است.
عروس خانم باید به این حقایق بیندیشد و آنها را درک کند و به شوهرش بگوید"چرا چند روز است به دیدن مادرت نرفته ای؟” و اگر برایش هدیه و سوغاتی می آورد، بگوید “آیا برای مادرت هم بردی؟”
این شیوه ی خداپسندانه و خردمندانه و حکیمانه ای است که هر عروس عاقلی برای گرم ترشدن و استواری و کانون پرمهر خانوادگی برمیگزیند.
به هنگام نزاع عروس ومادر شوهر تکلیف شوهر چییست؟
تکلیف شوهرعاقل این است که حکم عقل ودین را برای آنها بازگو کند.
اگر مادر مقصر است با نرمی و ملاطفت با او سخن بگوید و اگرهمسر تقصیر دارد با اندکی تندی برخورد کند.[ودر عین حال احترام مادر و همسر را نگه دارد]
بهشت خانواده،مصطفوی جواد،انتشارات هاتف مشهد،جلد دوم چاپ هشتم 1380،صفحه 169
آخرین نظرات