ازدواج دختر وپسر،پیوند دونفر نیست،بلکه پیوند دو خانواده است.
هر خانواده ای مانند یک دولت،قوانین مختص به خود رادارد.
ازدواج دو عضواز دو خانواده مستقل که قوانینشان نیز با یکدیگر تفاوت بسیار دارد می تواند مشکلاتی را برای خانواده تازه تاسیس وهم خانواده هر یک از طرفین ایجاد کند.تعاملات منفی زوجین با خانواده همسر،از عوامل اختلاف زناشویی وحتی فروپاشی زندگی زوجین است.
یکی از راه های اثبات پذیرش همسر ،مهربانی وحسن معاشرت با خانواده اوست.
“""راهکارهای تعامل با خانواده همسر""”
1.بایستگی ارتباط با خویشاوندان زوجین:هریک از زن وشوهر ،بستگان واقوامی دارند که هیچ کدام تا آنجایی که نظر شرع مقدس مانعی نباشد، حق چشم پوشی از آنها را ندارند ونمی تواننددیگری را از انجام این فریضه مهم باز دارند.
2.احترام :"امام رضا علیه السلام:بر خورد خود را با افراد کوچک وبزرگ ،زیبا ونیکوگردان."(محمد باقر مجلسی، بحارالانوار ج73 ص 1)
3.محبت :"امام صادق علیه السلام:کسی که برادر مسلمانش به اونیاز داشته باشند و او بر رفع حاجتش نیز قادر باشد، اما در عین حال اقدامی در این امر نکند ،خداوند بوی بهشت را بر چنین شخصی حرام می کند. ” (محمد بن علی صدوقی الامالی ص 43)
4.جلو گیری از دخالت اطرافیان در زندگی مشترک:این کار با مرز سازی مناسب در روابط ایجاد میشود و گاهی اوقات به جای آزمون وخطا در کار ها وتحمل هزینه های سنگین می توان با مشورت با خانواده ها،کارها را به سر انجام رساند.
5. انتظارات منطقی :هر فرد باید سطح توقع خود را از دیگران پایین آورد وبپذیرد هر انسانی دارای میزانی از درک وشعور است ونمی توان از هر کس ،انتظار رفتارهای درست وحساب شده داشت.
تعدیل وابستگی ها :یک وابستگی به همسر است ودیگری وابستگی به اعضای خانواده اصلی.زن ومرد روابط مناسب با والدین را ادامه داده ودر تعارضات در کنار رعایت حقوق همسر،حقوق والدین را نیز رعایت نمایند.
7.راز داری :اسرار درون خانواده ،امانت است
“""""""هر آنچه برای خود می پسندی ،برای دیگران نیز بپسند""""""”
ره توشه های راهیان نور،خلاصه ای از مقاله راهکارهای تعامل با خانواده همسر،خانم حُسنیه صالحان.
آخرین نظرات