فرزندان استعداد این رادارند که تحت تربیت دینی قراربگیرند.انسان باید از کودکی نسبت به ظرفیت پذیرش وزمینه مذهبی فراهم شده از سوی والدین (به نحو بانشاط وسر زنده )باعبادت وتکلیف های دینی آشنا شود تا در سن بلوغ به انجام آنها رغبت داشته باشد.
-باید بکوشیم رغبت فرزندان نسبت به انجام تکلیف های عبادی را به انگیزه وخواست درونی آنان تبدیل کنیم،زیرا اگر این علاقه از درون وبه اراده آنان نباشد،تربیت دینی موثر نخواهد بود.
-والدین باید بابهره گیری از بعد عاطفی وهیجانی کودک ،تصویری زیبا از خدا وتکلیف های دینی برای اوترسیم کنند.
-توانایی روزه داری تنها به رشد جسمانی نیست،بلکه عادت هم هست.وقتی کودک در فضای مذهبی شاد قرار گیرد،ناخود آگاههیجان های مثبت مانند نشاط وشادابی در وی تقویت می شوند ومی توان به تدریج اورا با فلسفه روزه گرفتن ونماز خواندن آشنا کرد.
-مامی توانیم کودک را بامفهوم صبر وگرسنگی محرومان آشنا سازیم وبگوییم که باروزه گرفتن بر ثواب اعمال ما افزوده می شود وگناهانمان پاک می گردند.
-پس از همین امروز برای تشویق فرزندانتان با شروع تمرین عملی روزه گرفتن،شور وشوق خود را با آغاز ماه مبارک رمضان ووقت افطارابراز نمایید.گاهی کودک را در وقت سحر بیدار کنید واورا به گرفتن روزه کله گنجشکی تشویق کنید.
-سفره سحری
1.سعی کنید همه گروه های غذایی از جمله لبنیات، گوشت ،میوه وسبزی نان وغلات ،سر سفره تان باشد.
2.سرخ کردنی ها ،غداهای سنگین،آش، آبگوشت ،وغذاهای آماده برای بچه ها مناسب نیست.
3.مصرف قند های پیچیده ،نان سبوس دار وحبوبات در وعده سحر باعث میشود بچه ها در طول روز کمتر گرسنه شوند.
4.آب وشرر به میزا متعادل مصرف شود تا مشکل کم آبی پیش نیاید وبه کلی ها فشار وارد نشود.مصرف بیش از حد مایعات هم در هضم غذا اختلال ایجاد می کند.
5.میوه ها در وعده سحر فراموش نشود،در پیش گیری از یبوست ،به ویژه در کودکان ،موثر باشد.
سفره افطار
مراقب باشید بچه ها پر خوری نکنند .تنقلات مصرف نکنند.غذاهایی با کیفیت غذایی پرکالری وزود هضم استفاده کنید.
مجله نگهبان خانواده ،الهه قهرمانی،شماره 42،بهار 97،صفحه 42.
آخرین نظرات